Annonser

Firmafest | Att anordna företagsfest

Ibland kan det vara roligt att dra ihop alla kollegor, anställda, medarbetare och vikarier för en riktig firmafest. Att mötas utanför jobbet, i en mer avslappnad miljö kan göra att man lär känna varandra mycket bättre och man kanske kan lära känna andra som jobbar på samma företag, fast på en annan avdelning. Beroende på hur många ni är på företaget och vilken typ av människor som jobbar där, så kan ni hitta på olika saker på er firmafest. Kanske passar det bäst att gå ut på en fin restaurang, äta en lyxig middag och dricka gott till. Ett bra tillfälle för att verkligen hinna prata med varandra och umgås utanför jobbet. Kanske passar det bättre att hitta på aktiviteter tillsammans, som att gå och bowla, eller åka till en äventyrspark och ha kul under en dag, eller en hel helg.


>> Boka dina upplevelser med Upplevelse.com

Förr var det vanligast att man träffades ett gäng arbetskompisar för att ha rena fyllefester. Det har man allt mer gått ifrån nu och istället tar aktiviteterna över allt mer. Det finns massor av aktiviteter att välja bland och det är lätt att hitta något som passar både avståndsmässigt och något som passar er som personer.
En bra idé kan vara att annordna någonting skoj för allihop. Det finns en mängd med olika upplevelser att välja mellan och du hittar en mängd olika upplevelser på upplevelsekarta.se.


Om ni vill ha något fartfyllt och spännande, så kan ni testa bungyjump, att agera stuntman för en dag, att åka luftballong, hoppa fallskärm, köra gocart eller testa att köra en riktig rallybil. För er som istället vill ha det lugnt och bli riktigt avslappnade så är en spadag eller en spaweekend ett säkert kort. Andra roliga aktiviteter är smakprovningar av olika sätt. Testa till exempel chokladprovning, ostprovning, vinprovning, champagneprovning, whiskeyprovning eller ölprovning. Köp gärna med varsin exklusiv chokladkaka till alla medarbetare, eller en flaska vin, eller vad det nu är som ni smakat. Att gå en kurs tillsammans kan faktiskt också vara roligt. Det kan vara allt ifrån en baristautbildning, datakurs, matlagningskurs, en kurs i släktforskning eller drejning. Att dansa tillsammans är också roligt, samtidigt som ni får motion. För de som känner sig osäkra på dansgolvet finns roliga danskurser. Testa gärna en mer ovanlig dans, som salsa eller flamenco.


Om ni vill passa på att åka iväg över en hel helg så finns det många aktivitetscenter som anordnar events för företag, där även kost och logi ingår. Varför inte åka iväg till fjällen en helg, där ni kan gå på rensafari, titta på midnattssolen, åka hundspann eller rida islandshäst? Eller testa Gotland under medeltidsveckan. Eller åk på kryssning tillsammans med dina anställda och medarbetare.